Gebruiksaanwijzing

Je haar krullen met een krultang is in principe eenvoudig als je precies weet wat je moet doen. Toch zitten er nogal wat addertjes onder het gras. Vandaar dat we hier stap voor stap uitleggen hoe je je haar het best kunt krullen met een krultang.

Stap 1: Kies de juiste maat

Niet alle krultangen zijn gelijk, dus als je de ideale look wilt bereiken terwijl je haar gezond blijft, moet je weten wat
je moet zoeken in een krultang.

Om dit te doen meet je ten eerste de maat op. De grootte van het vat dat je koest moet gebaseerd zijn op de look die
jewilt bereiken. Als je losse krullen golven wilt creëren, neem je een krultang die 1-2 inch in diameter is. Als je
kleinere, strakkere krulletjes, wilt is een tang van maximaal 0,75 inch ideaal.

Stap 2: Kies de juiste warmte voor je haar

Als je je haar gaat krullen moet je weten welke warmte je moet gebruiken. Je haartype zal over het algemeen de warmte-instelling te bepalen. Eventueel kun je een krultang kiezen waarbij de warmte aanpasbaar is. Als je dun, breekbaar of geverfd haar hebt is het raadzaam om onder de 200 graden te blijven. Dit om te voorkomen dat je haar verbrandint of beschadigd raakt tijdens het krullen. Als je al krullend, grof of dik haar hebt, kun je voor een grotere warmte gaan – tussen de 200-300 graden. Ga echter nooit boven de 400 graden.

Stap 3: Ken het materiaal waarmee je werkt

Krultangen komen in verschillende materiaalsoorten en dus is dien je te weten welke je nodig hebt om te ideale krul te bereiken.

Keramiek en toermalijn krultangen: Dit zijn de eerste keuze van professionals, omdat ze het gezondst zijn voor je haar. Keramische krultangen verspreiden gelijkmatig de warmte door je haren terwijl toermalijn “negatieve ionen verspreiden die de cuticula sluiten en het vocht in het haar vasthouden.

Goud en titanium krultangen: Dit zijn goede geleiders van warmte, maar bieden geen bescherming tegen het ontstaan van kroezen.
.
Chroom krultangen: Dit zijn veruit de meest generieke en kunnen worden gekocht bij elke drogist voor een lage prijs, maar ze verspreiden de warmte niet altijd gelijkmatig, beschermen niet tegen kroezen, en ze kunnen de haren ook beschadigen.

Kortom, we raden je aan om alijd een keramiek of toermalijn krultang te kiezen.

Stap 4: Prepareer je haar

Zodra je de krultang die het beste past bij je behoeften hebt gevonden, is de volgende cruciale stap om je haar goed te
preparen voordat je je haren gaat krullen.

Prepatie voor vettig haar: Als je haar van nature vett en slap is, dien je te beginnen met het wassen en conditionerien
met volumizing producten. Spray vervolgens het vochtig haar met een thermische warmte-beschermer om schade te voorkomen. Breng vervolgens een sterke mousse aan op de haarwortels (voor een vollere look) of op de uiteinden (voor een lossere, zachtere uitstraling). Blaas het haar daarna goed droog.

Preparatie van dik of kroeshaar: Als je haar niet vettig lijkt, hoeft het niet te worden wassen voor gebruik van de
krultang. Wil je dit toch doen dan doe dit met een droge shampoo. Daarne breng je een warmte-beschermer aan om de haren te beschermen tegen schade. Tot slot breng je een sterke mousse aan op de plekken waar de krullen moeten komen. Dit helpt om kroezen te voorkomen en houdt je haar gezond.

Stap 5: Hoe veerkrachtige krullen te krijgen

Nu dat je weet hoe je je haar goed hebt geprepareerd, is het zaak om sterke, veerkrachte krullen te krijgen.

Begin met het verdelen van het droge haar in beheersbare secties. Natuurlijk, hoe meer haar je hebt en hoe
dikker het is, hoe meer punten je nodig hebt hoet meer secties je moet creëren. Werk vanuit de onderkant van je nek omhoog eerste en kam de secties goed. Neem elke sectie aan de uiteinden vast en besproei ze met haarlak om lift te creëren. Als je krultang over een klemvat beschikt klem je het haar aan de uiteinden en rol je ze langzaam omhoog totdat ze volledig rond het vat gebonden zijn. Als je werkt krultang zonder klem, wikkel je de haren rond het vat door te beginnen bij de wortels. Houdt het ijzer van de krultang op het voor 10-20 seconden. Blif werken in secties, totdat je hele hoofd is gekruld. Eindig met het voorzichtig kammen van de krullen en besproei ze nogmaals met haarlak.

Stap 6: Hoe losse, vloeiende golven te krijgen

Begin met het selecteren van droog haar in diagonale secties. Dit zal ze uiteindelijk een zachtere uitstraling geven. Neem steeds ongeveer secties van 5 centimeter breedte en kam er doorheen. Til het haar bij de uiteinden omhoog en besproei ze met haarlak om lift te creëren. Vervolgens wikkel je het haar voorzichtig in de vorm van spiraal rond het vat van de krultang. Verwarm het haar 15 tot 30 seconden terwijl de uiteinden de gehele tijd strak om het vat worden gehouden. Laat her haar los en besproei het nogmaals met haarlijk. Ga door totdat je hele hoofd is gekruld.

Voor zachtere golven, borstel je door de krullen met een natuurlijke borstel. Om een volume look te krijgen ga je met je handen door de krullen en gooi je ze naar buiten.

Stap 7: Wat te vermijden tijsens het krullen

Er zijn bepaalde gevaren in gedachten te houden als het gaat om het krullen van je haar met een krultang. De belangrijkste is om nooit, maar dan ook nooit te krullen wanneer je haren nat of vochtig zijn. Dit kan ernstige schade toebrengen aan de haarstrengen.

Stap 8: Maak je krultang schoon

Als je eenmaal de gewenste krullen hebt bereikt, is het belangrijk je krultang na elk gebruik schoon te maken. Dit
voorkomt de opbouw van residu en zorgt dat de krultang voor een lange tijd gebruikt kan worden.

Het schoonmaken van je krultang is erg eenvoudig. Wactht eerst totdat de krultang volledig is afgekoeld en veeg deze
schoon met een vochtige doek. Als alle rotzooi is verwijderd droog je de krultang en sla je deze op voor een volgend
gebruik.